Web Analytics Made Easy -
StatCounter All but a:link works...? - CodingForum

Announcement

Collapse
No announcement yet.

All but a:link works...?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • All but a:link works...?

    I've tried everything and I'm pretty much stuck. I have an external stylesheet (styles.css)... code's in my header (<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://www.fishidinfo.com/css/styles.css">)... I've never had this problem before. But then again I haven't built sites in a couple years. Anywho... so a:visited, a:hover, and a:active all work fine, except for a:link is giving me the default blue with the underline... instead of the #000000 that I'm asking... I don't think it's the CSS. Can someone have a looksee at my source at http://www.fishidinfo.com or maybe it is the CSS... here it is...

    EDIT: If it makes a difference... I'm using SSI... so I'm using .shtml... if that makes a difference... (but I always have before and it never did so I don't see why it should... hence the reason why I'm just baffled...)


    body,td,th {
    font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 10px;
    color: #FFFFFF;
    }

    body {
    background-color: #000055;
    margin-left: 0px;
    margin-top: 0px;
    margin-right: 0px;
    margin-bottom: 0px;
    scrollbar-face-color: #000055;
    scrollbar-highlight-color: #000000;
    scrollbar-3dlight-color: #000000;
    scrollbar-darkshadow-color: #990000;
    scrollbar-shadow-color: #000000;
    scrollbar-arrow-color: #990000;
    scrollbar-track-color: #000055;
    }

    .border {
    border: 1px solid #FFFFFF;
    }


    .content {
    padding-top: 20px;
    padding-left: 10px;
    padding-right: 10px;
    padding-bottom: 20px;
    border: 1px solid #FFFFFF;
    }


    //** MENUS **//

    .menulink a:link {
    font-weight: bolder;
    color: #FFFFFF;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }

    .menulink a:visited {
    font-weight: bolder;
    color: #3399FF;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }
    .menulink a:hover {
    font-weight: bolder;
    color: #990000;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }
    .menulink a:active {
    font-weight: bolder;
    color: #0099CC;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }


    //** LEFT NAVIGATION **//

    .lnav a:link {
    font-weight: bolder;
    color: #FFFFFF;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }


    .lnav a:visited {
    font-weight: bolder;
    color: #990000;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }
    .lnav a:hover {
    font-weight: bolder;
    color: #3399FF;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }
    .lnav a:active {
    font-weight: bolder;
    color: #0099CC;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }


    //** RIGHT NAVIGATION **//

    .rnav a:link {
    font-weight: bolder;
    color: #FFFFFF;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }

    .rnav a:visited {
    font-weight: bolder;
    color: #990000;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }
    .rnav a:hover {
    font-weight: bolder;
    color: #3399FF;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }
    .rnav a:active {
    font-weight: bolder;
    color: #FF0000;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }


    //** FOOTER **//

    .footerlink a:link {
    font-weight: normal;
    color: #FFFFFF;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }
    .footerlink a:visited {
    font-weight: normal;
    color: #0000AA;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }
    .footerlink a:hover {
    font-weight: normal;
    color: #3399FF;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }
    .footerlink a:active {
    font-weight: normal;
    color: #FF0000;
    text-decoration: none;
    cursor: pointer;
    }
    Last edited by SoKalzFynest; Oct 3, 2006, 02:57 PM.

  • #2
    A proper CSS comment is
    /*comment*/
    not
    //*comment*//
    That seems to be your problem.
    You also need to change this line
    Code:
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
    to this
    Code:
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
    After you've done that I advise that you validate your page. It has a lot of errors. http://validator.w3.org
    Good luck.
    ||||If you are getting paid to do a job, don't ask for help on it!||||

    Comment


    • #3
      Odd... I took that ""http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">" part out yesterday and had to change the way I scripted because that was the only way I could get the scrollbar script to work... What the? Now when I add that part back in the scrollbar script won't work again... So now that I've fixed my "a:link" problem, I'm back to my scrollbar problem... lol. Darnit. Now how do I fix THAT part?

      EDIT: By the way if that sounded confusing... I guess the reason the whole a:link problem came to was because when I took the ""http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">" part off my heading... So thanks to the person who suggested me putting that back in... I never thought that to be the problem... And thanks... I'll validate my page.
      Last edited by SoKalzFynest; Oct 3, 2006, 04:13 PM.

      Comment


      • #4
        Scrollbar colors only work in IE but they need to be applied to the html element as well
        Code:
        html, body {
        background-color: #000055;
        margin:0;
        padding:0;
        scrollbar-face-color: #000055;
        scrollbar-highlight-color: #000000;
        scrollbar-3dlight-color: #000000;
        scrollbar-darkshadow-color: #990000;
        scrollbar-shadow-color: #000000;
        scrollbar-arrow-color: #990000;
        scrollbar-track-color: #000055;
        }
        And it wasn't the doctype that caused the problem with your links. Look at your CSS comments you have //**comment**//
        both the beginning and ending slash are invalid.
        ||||If you are getting paid to do a job, don't ask for help on it!||||

        Comment


        • #5
          OK, just added html and that just fixed it all. Thanks a bunch.

          As for the comments, that actually didn't cause any errors, cuz that was the first thing I changed, and when I changed it and refreshed, it didn't change anything at all...

          And I do remember yesterday when I had the first doctype before I deleted the "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> I did have it correct with the links, that was before I deleted it (before I had issues with the scrollbar)...
          Last edited by SoKalzFynest; Oct 3, 2006, 04:27 PM.

          Comment


          • #6
            Originally posted by SoKalzFynest View Post
            And I do remember yesterday when I had the first doctype before I deleted the "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> I did have it correct with the links, that was before I deleted it (before I had issues with the scrollbar)...
            If you're interested in why that made a difference you can read the article and table at http://hsivonen.iki.fi/doctype/.

            Comment

            Working...
            X